perjantai 6. kesäkuuta 2008

Charleston ja Atlantti


Huhhei ja hikistä on! Lämpötila on tänään huidellut lähes sadassa eli 37 meidän asteessa ja siltä on tuntunutkin... aamulenkillä oli sademetsätunnelma kun sirkat siritti ja linnut lauloi.

Mutta siis eilen kävimme (3 tunnin ajomatka) etelän kauniissa ja historiallisessa (täällä tuota historiaa ei näy kuin kaivamalla, kaikki on uutta ja hienoa tai sitten vieläkin hienompaa) Charlestonin kaupungissa. Siis etelässä. Kuumaa oli ja kaunista: palmuja kaduilla ja vanhoja, kauniita rakennuksia. Talot ovat siis todellakin sellaisia kartanon kokoisia ja kaikille on oma talo ja usein pihaakin ympärillä. Melkoisia ovat myös sillat, joita pitkin huristelimme. Täällä olisi varmaan viihtynyt kauemminkin.

Näimme myös haikaloja ja muita mukavia vesiotuksia akvaariossa. Ja vesiotusten lisäksi mm. lentokyvyttömän kotkan, joka oli suljettu häkkiin.

Matkalla poikkesimme jossain tuppukylässä ostamassa kannullisen kahvia pahvimukiin; todellakin sellaisessa pienessä sekatavarakaupassa, joita näkee amerikkalaisissa elokuvissa. Ollaan siis Amerikassa!

Palm Beachillä oli sitten kartanoitakin isompia houseja meren rannalla ja merivesi ilman lämpöistä... siis lämpimämpää kuin suomalaisessa uimahallissa. Eka kerta sellaisessa uimapaikassa meikäläisille! Ja paloin vain ihan pikkusen.. Kannatti ajaa se kome tuntia ja vielä takaisinkin... Tässä vaiheessa on jo ihan tavallista, että moottoritiessä on 10 kaistaa ja pikku kärrytiessä 4! Hyvin tottuu, kun foortti kulkee ja korkeelta näkee kauemmas.

Tänään onkin sitten shoppailtu lähitienoilla (puolen tunnin ajomatkan sisällä) ja istuttu jopa uima-altaalla (varjossa). Matkaväsymystä ilmassa; likka istuisi koneella tai telkkarin ääressä päivät pääksytysten---vanhempien mielestä sitä voi tehdä kotona taas seuraavat 50 viikkoa... katsotaan mitä huominen tuo tullessaan: vesiputouksia, vuoristoa, uimarantaa vai vielä toisen shoppailupäivän?

tiistai 3. kesäkuuta 2008

Carolina, Pohjoinen


3.6.2008: Eilen lennettiin siis POHJOIS-Carolinaan (jostain syystä olen koko ajan luullut tulevani eteläiseen) ja huomenna suunataan täkäläisittäin pienellä, mutta suomalaisittain kohtuullisen suurella fordilla kohti sitä eteläistä-Carolinaa ja Atlantin rannikkoa.

Täällä on - KUUMA. Ja sellaista on luvattu koko viikoksi. Ihmiset siis ihan oikeesti asuu suburbaneissa isoissa tai sitten pienemmissä omakotitaloissa ja jokainen asuinalue on nimetty hienoin kyltein. Bussiliikennettä ei ole, autoja sen sijaan on. Paikallisoppaamme onneksi osaa ennakoida pahat ruuhkat, joten olemme sukkuloineet ostoskeskuksesta toiseen ihan sujuvasti.

Eilispäivä meni melkoisessa sumussa; lentomatka Chicago-Charlotte kesti vain pari tuntia, mutta pää oli aivan sumussa ja olin nukahtaa autonpenkille jo iltapäivällä. Onneksi yö tuli nukuttua (ensimmäistä kertaa tällä reissulla) katkeamattomasti ja aamuun asti, eli elämä hymyilee jälleen ja luulenpa, että Carolinasta jää paljon aurinkoisempi kuva kuin Chicagosta. Jet laggiä siis pukkasi sen luvatun kolme päivää.

Tämän aamun aloitimme (täällä sai puuroa aamiaiseksi!) menemällä, tietenkin autolla, paikalliselle kävelypolulle aamulenkille, sillä lämpötila ei ollut vielä ihan hirveen kuuma. Tapasimme myös käärmeen... nätti ja pitkä otus.

Sitten kierrettiin niitä Malleja ja joka toisessa paikassa mun luottokortti ei kelvannut, on siis pakko pitää äijä mukana kierroksilla :-) Pöljänä ihmettelin ääneen, että miksi täällä on niin paljon kesämekkoja myynnissä; aika ihania jos jonkinlaisia ja yhden ostinkin.

Likka korkkasi uima-altaa illansuussa ja sitten pitääkin vielä tehdä reittisuunnitelma huomiseksi: kartanlukija tarvii etukäteissuunnitelman, minä tyydyn vain ja ainoastaan ajamaan ohjeiden (oikea - vasen, ei mitään monimutkaisempaa) mukaan. En siis todellakaan hahmota sinnepäinkään minne pitäisi mennä; minun mittapuuni mukaan tässä risteilee kolme eri moottoritietä jonnekin...

Kaikki hyvin suuressa maailmassa; kun vielä saisi kurkkua ja tomaattia aamiaiseksi!?! Tai edes siivun juustoa...