sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Shoppailua ja Chimney Rock Park


Tähän alkaa tottua; siis lomailuun.

Vietimme vielä toisenkin päivän shoppaillen ja poolilla maaten. Kauppojahan täällä riittää ja jos yksi keskus alkaa kyllästyttää, niin sitten voi siityä seuraavalle. Kesävaatteita on tarjolla jos minkälaisia, mutta koska paluu Suomeen on muutaman päivän kuluttua, niin ehkei nyt ihan kolmea kesämekkoa viitsi hankkia. Crocseja olen harkinnut, sellaisia korkokenkämalleja :-)

Edelleen kaipaan KURKKUA ja TOMAATTIA aamiaisella, mutta muuten pizzat, kiinalaiset annokset, hampurilaiset ja meksikolainenkin ruoka on alkanut maistua. Hyvällä säkällä saa salaattiannoksia vielä paremmalla salaatinkastike on annosteltu omaan purkkiin, joten sen määrää voi itse säädellä. Eilen illalla haimme pakastepizzaa Harris Teaterista ja laitoimme itse ruuan. Juu, tomaatteja löytyi!

Pakastin sylkee jäitä ja tätsy käy lataamassa tiskit koneeseen (ja laittaa sen päällekin) ja sijaamassa vuoteet. Meillä on kaksi kylppäriä, kaksi makuuhuonetta ja kolme telkkaria. Pooli on ikkunan alla ja illansuussa sieltä löytyy varjoa. Aamiaiseksi on tarjolla muffinsseja, donitseja, paistettua leipää, croissantteja, munakasta, jogurttia ja vohvelia. Ja on kyllä sitten raakoja banaaneja, omenia ja appelsiineja. Mutta tänään käytiin aamiaispaikassa, jossa kahvia kaadetaan niin paljon kuin jaksaa juoda... Annokseeni kuului paistettua leipää (siis rasvassa uitettua), jonka päällä oli tomusokeria. Paistettu kinkunpalanen (oli kyllä hyvää) ja lisukkeena perunakuutioita - jotka oli paistettu voissa. Tyttö otti chocolatechips-pancaken ja päälle siirappia... Nam!

Mutta siis ihan pelkkää syömistä elämä ei ole ollut, eilen kävimme Chimney Rockissa. Ja amerikkalaiseen tapaan melko pitkälle pääsi autolla (ihanaa kiharaista tietä) ja ylös asti hissillä. Mutta vesiputouksille täytyi kävellä mailin verran (yhteensä) ja se tuntui hikiseltä urakalta, koska lämpö liippasi edelleen lähempänä neljää- kuin kolmeakymmentä. Mutta kannatti: Hickory Nut Falls oli ensimmäinen vesiputous, jonka olen nähnyt. Ja pari käärmettä kiipesi putosta ylöspäin...

Samalla reissulla kiertelimme pikkuisen vuoristoa, joskin harhauduimme maisemareitiltä ulos (mokomat kiertotiet) ja paikallinen sheriffikin väläytti valoja, pysäytti ja nuhteli minua ylinopeudesta. No, ei tullut sakkoja :-)

Eli ilman autoa täällä ei olisi mitään tekemistä, toisaalta päivät autossa alkavat aika pian tuntua tylsiltä, joka paikkaan on matkaa vähintään 1½ tuntia. Onneksi upeat maisemat ja ylä- alamäet jäävät ehkä mieleen. Ehkäpä vielä sinne paikalliselle uimarannalle jaksamme jonakin päivänä täräyttää, sinne on matkaa vain tunti! Tänään siis Charlotten keskustaan paikalliset pilvenpiirtäjät katsastamaan...